شیرینی با شیره انگور
Rate this post
یبعد از ساعت‌ها کار و کاهش انرژی خوردن نوشیدنی گرم یا سرد به همراه شیرینی با شیره انگور قطعا دوپینگ خوبی برای ادامه فعالیت‌های روزانه خواهد بود. اما کابوس اضافه وزن و مضرات شکر بر سلامتی مانع لذت‌بردن از این خوراکی‌های شیرین می‌شود. بنابراین برای اینکه از لذت میل کردن شیرینی‌ها محروم نشوید باید به فکر جایگزینی طبیعی مانند شیره انگور به جای شکر باشید. این ماده شیرین دارای قند طبیعی است که با استفاده آن در تهیه شیرینی‌ها می‌توان هم از خوردن شیرینی‌ها لذت برد و هم این‌که از خواص آن بهره برد. در این مقاله قصد داریم به معرفی فواید شیره انگور، نکات لازم در استفاده از آن و معرفی انواع شیرینی‌های تهیه شده با شیره انگور بپردازیم. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که علاقه وافری به خوردن شیرینی دارید پس تا آخر مطلب با ما همراه باشید.

آیا می‌توان به‌جای شکر شیرینی با شیره انگور تهیه کرد؟

این روزها از عوارض اضافه ‌وزن و خوردن شیرینی‌ها بسیار صحبت می‌شود. بیشتر پزشکان، افراد را به تغییر عادات و حذف شکر از برنامه غذایی روزانه تشویق می‌کنند. زیرا مصرف شکر عوارض بسیار بدی بر سلامتی بدن دارد. استفاده از شکر می‌تواند منجر به اضافه ‌وزن و به دنبال آن بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، پوسیدگی دندان، ضعف سیستم ایمنی بدن، اختلالات مغزی و بسیاری از موارد دیگر می‌شود. اما طعم خوش شیرینی چیزی نیست که به همین راحتی بتوان از خوردن آن دست کشید. بنابراین باید به دنبال روش‌هایی برای هر چه سالم‌تر شدن این خوراکی خوشمزه بود. یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند از مضرات میل کردن شیرینی کم کند، استفاده از مواد قندی طبیعی است. شیرینی با شیره انگور می‌تواند همانند شکر، طعم شیرینی به شیرینی‌ها و کیک‌ها بدهد بدون این که در بافت و ظاهر آن‌ها تاثیر بدی داشته باشد.

فواید استفاده از شیره انگور در تهیه شیرینی‌ها

حتما می‌دانید که شیره انگور را دوشاب نیز می‌نامند. شیره انگور از انگور یا کشمش تهیه می‌شود که بسته به کیفیت انگور دارای غلظت، رنگ و طعم مختلفی است. این شیره دارای طبع گرم و تر است. استفاده از شیره انگور به‌جای شکر در تهیه شیرینی‌ها نه‌تنها مضرات شکر را به همراه ندارد بلکه حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که سلامتی بدن را نیز تضمین می‌کند. ویتامین‌های A،B و C، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن از مواد موجود در دوشاب هستند. تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست و مو، تقویت حافظه، درمان کم‌خونی، افزایش انرژی، پیشگیری از بروز بیماری سرطان و بسیاری از موارد دیگر از فواید مصرف شیره انگور هستند. همچنین شیرینی با شیره انگور برای کاهش استرس و دردهای استخوانی و همچنین درمان سرفه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چه نکاتی را در استفاده از شیرینی با شیره انگور باید رعایت کرد؟

برای این‌که بتوان ازطعم خوردن شیرینی‌ها یا کیک‌هایی که از شیره انگور تهیه شده‌اند بهترین و بیشترین لذت را برد، لازم است در تهیه، نگهداری و استفاده از شیره انگور چند نکته را مدنظر قرار داد.

  • اگر شیره در بیرون از یخچال نگهداری شود مشکلاتی مانند ترش شدن و یا کپک زدن را نخواهد داشت در صورت مشاهده چنین شرایطی به احتمال زیاد دوشاب تهیه شده آبکی و از کیفیت لازم برخوردار نبوده است. با مشاهده چنین مواردی به هیچ عنوان از آن شیره در تهیه شیرینی‌ها نباید استفاده شود.
  • شیره‌هایی که دارای غلظت کمتری هستند به نسبت حاوی رطوبت و آب بیشتر و قند و مواد مغذی کمتری نیز هستند؛ بنابراین در هنگام خرید به میزان غلظت آن باید توجه داشت.
  • یکی از موارد مهم در هنگام تهیه شفافیت دوشاب است. دوشاب نباید حالت غبارآلود داشته باشد.
  • برای افرادی که طبع گرم دارند بهتر است برای جلوگیری از سردرد و جوش زدن از تکه‌های میوه‌های تازه یا خشک در شیرینی‌ها و کیک‌ها استفاده شود.

انواع شیرینی با شیره انگور  6 نوع شیرینی که با شیره انگور بهتر درست می‌شوند.

می‌توان از این ماده شیرین‌کننده طبیعی به‌جای شکر در تقریبا همه شیرینی‌ها و کیک‌های سنتی و مدرن استفاده کرد.

–         قرابیه

این شیرینی یکی از شیرینی‌های سنتی است که در شهرهای تبریز، آذربایجان، قزوین، زنجان و حتی کشورهای آذربایجان و ترکیه تهیه می‌شود. در تهیه قرابیه از تخم‌مرغ، آرد، انواع مغزی جات و شیره انگور می‌توان استفاده کرد. این شیرینی از شیرینی‌های مقوی و پرکالری محسوب می‌شود.

–         کیک

شیره انگور را می‌توان در انواع کیک‌ها به کاربرد و در میان وعده‌ها با چای یا نوشیدنی‌های موردعلاقه سرو کرد. کافی است به‌جای شکر از شیره انگور در دستور کیک‌های موردعلاقه استفاده شود.

–         مشکوفی

مشکوفی نوعی دسر سنتی مازندرانی است که بیشتر در ایام ماه مبارک رمضان تهیه و در وعده افطار سرو می‌شود. این دسر خوشمزه و مقوی از ترکیب شیر، زعفران، کره، نشاسته، گلاب و شیره انگور تهیه می‌شود.

–         فرنی

فرنی هم جز دسرهای شیرین به شمار می‌آید البته در وعده صبحانه نیز از این غذای مقوی می‌توان میل کرد. فرنی شیرینی با شیره انگور به حساب نمی‌آید اما دسری بسیار ساده است که به زمان پخت کمی احتیاج دارد و با شیره سرو می‌شود. از آرد برنج یا نشاسته و ترکیب با شیر و شیره انگور می‌توان دسر خوشمزه‌ای تهیه کرد. فرنی مناسب همه اعضای خانواده و غذای کمکی مقوی برای کودکان شناخته می‌شود.

–         پودینگ

پودینگ نیز نوعی دسر است که تهیه آن بسیار ساده و نیاز به زمان زیادی ندارد. از ترکیبات این دسر خوشمزه به شیر، شکر و برای سفت شدن آن از ماده ژلاتینی مانند تخم‌مرغ یا نشاسته ذرت می‌توان اشاره کرد. برای این‌که این دسر تبدیل به دسر سالم و مفید‌تری شود می‌توان به‌جای شکر به آن شیره انگور اضافه کرد.

–         باسلق

باسلق یکی دیگر از شیرینی‌های موردعلاقه ایرانی‌‌ها است که زادگاه اصلی آن در آذربایجان شرقی و مراغه است. در تهیه باسلق به‌طور سنتی از دوشاب، گردو، پودر نارگیل و گلاب استفاده می‌شود.

طعم بهتر شیرینی‌ها با ترکیب گرانولا و شیره انگور

در بیشتر شیرینی‌ها، دسرها و کیک‌ها از مغزهای بادام، پسته، گردو، فندق و تکه‌های میوه‌ها استفاده می‌شود. برای این‌که دیگر زحمت ریز و پودر کردن آن‌ها را نداشته باشید و همچنین از مغزهایی که سالم هستند و دچار شپشک و رطوبت نشده باشند چه باید کرد. پیشنهاد می‌کنیم از محصولات گرانولا میلز استفاده کنید. گرانولای میلز حاوی جو دو سر و انواع مغزها است. ترکیب آن با شیره انگور در تهیه شیرینی‌ها به حفظ سلامت و طعم خوب آن‌ها کمک بسیار خوبی می‌کند. جالب است بدانید تحقیقات علمی نیز در رابطه با جایگزین شدن شیره انگور با شکر در تهیه نوعی حلوای سنتی به نام حلوای شیره نیز انجام شده است. در نتایج به دست آمده عنوان شده است که استفاده از شیره انگور در طعم، رنگ و بافت این حلوا تاثیر مطلوبی داشته و با ذائقه افراد مطابقت دارد.

کلام آخر

بسیاری از سرآشپزهای معروف ایرانی حتی از شیره انگور در پخت غذاهایی همچون خوراک گوشت و خورشت آلو استفاده می‌کنند. به دلیل استفاده از شکر در تهیه شیرینی‌ها و عوارض مصرف آن باید مصرف این خوشمزه‌ها را تا حد زیادی کاهش داد. اما یکی از راه‌هایی که می‌تواند اطمینان خاطر در مصرف شیرینی‌ها را به همراه داشته باشد جایگزین کردن شیرین‌کننده‌های طبیعی است. شیره انگور می‌تواند تا حد بسیار زیادی بروز عوارض ناشی از مصرف شکر را کاهش دهد. حال شما فکر می‌کنید در تهیه چه شیرینی‌های دیگری می‌توان از شیره انگور یا دوشاب استفاده کرد؟ از مشاهده و امتحان محصولاتی از برند mealz که خواصی مشابه شیرینی با شیره انگور دارند پشیمان نخواهید شد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.